collega’s

angelique martens
communicatie medewerker growers united

angelique

“In mijn functie zorg ik er elke dag voor dat mensen meer verse groenten gaan eten; super interessant! Dit doe ik in de rol van communicatiemedewerker. Samen met het communicatieteam ben ik verantwoordelijk voor de on- en offline-communicatie van drie van de vijf merken binnen Growers United: Purple Pride, SweetPoint en PapriCo. Geen dag is hetzelfde! Naast de vaste werkzaamheden zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe marketingactiviteiten en communicatiemiddelen. Met als doel: consumenten bewust gezonder laten eten. Het brainstormen en opzetten van nieuwe projecten geeft mij veel energie in mijn werk. Ik leer elke dag en zit bij Growers United en in deze functie, dan ook helemaal op mijn plek.”

ondernemende
telers

“Growers United stimuleert het om te groeien binnen de organisatie en kijkt samen met jou naar een persoonlijk groeiplan. Zelf ben ik begonnen als commercieel logistiek medewerker en ben ik op dit moment verkoper van blokpaprika. Elke dag is het opnieuw passen en meten om te zorgen dat ik mijn blokpaprika’s voor de beste prijs en zo vers mogelijk kan verkopen. Dat kunnen best hectische ochtenden zijn. Eigenlijk kan je wel zeggen dat ik de spin in het web ben. Aan de ene kant heb ik het contact met de telers en aan de andere kant heb ik dagelijks contact met onze klanten. Die dynamiek en het snelle schakelen zijn echt kicken!”

dylan van raaij
verkoper blokpaprika

tom koot ondernemer
bij green diamonds

tom koot

“De telers van Green Diamonds zijn echte vakmensen. In mijn vorige baan als productmanager komkommer bij Nunhems Zaden vloog ik de hele wereld over. Tot mijn ondernemersbloed sneller ging stromen en ik daarvoor wilde gaan. Ik wist dat ik bij Green Diamonds champions league zou kunnen spelen. Mooi dat ik de kans kreeg om me hier als ondernemer te ontwikkelen en te bewijzen. Ik heb die kans met beide handen gepakt.”

ondernemende
telers

“De belangrijkste taak van ons technische team is het verhelpen van storingen en het onderhouden van alle installaties van onze verpakkingslijnen. Wij moeten ervoor zorgen dat de dagelijkse operatie gesmeerd loopt. Ons machinepark is de grootste in zijn soort en de werkzaamheden zijn zowel mechanisch als elektrotechnisch van aard. Daarnaast valt het onderhoud aan het gebouw, het intern transport en de logistieke systemen van een aantal teeltlocaties ook onder de werkzaamheden van de afdeling. We werken met het team keihard, maar met elkaar zorgen we ervoor dat het ook gezellig blijft op de werkvloer.”

roy van meel
teamleider technische dienst

luuk van duijn
teeltmanager gebr. van duijn purple pride

luuk van duijn

‘’Mijn interesses hebben altijd al bij de tuinbouw gelegen. Na mijn HBO-opleiding Tuinbouw en Akkerbouw ben ik in het familiebedrijf van mijn vader Gebr. Van Duijn aan de slag gegaan. Ik ben als vakantiekracht begonnen en ben in de afgelopen jaren gegroeid naar de rol van Teeltmanager op twee van onze locaties: Steenbergen en Westdorpe. Elke dag ben ik bezig met het managen van de teelt. Ik moet ervoor zorgen dat we op een zo efficiënt mogelijke manier en zo hoog mogelijke productie behalen. Er zijn heel veel verschillende factoren die het resultaat beïnvloeden en iedere dag ben ik bezig om deze factoren zo optimaal mogelijk te managen. Hoe ga je om met het weer? Welke strategie passen we toe met de watergift? Welke acties voeren we uit als we last krijgen van bladluis? Samen met collega’s probeer je zo optimaal mogelijk naar een resultaat toe te werken. Dat is elke dag een mooie uitdaging!’’

“Nadat ik de orderwissels en de registratieformulieren heb opgehaald bij de operator, loop ik direct door naar mijn verpakkingslijn om deze te controleren. Zodra iedereen uit mijn team aanwezig is, starten we. De eerste medewerker van mijn team meldt zich al. Iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht; het loopt gesmeerd. De order is bijna klaar, dus ik kijk vooruit en zorg ervoor dat de volgende order direct door kan gaan. Om 14.30 uur is mijn dienst alweer voorbij. Ik ruim de werkplek op, zodat alles netjes is als de avondploeg komt. Tevreden ga ik naar huis, morgen is er weer een dag met nieuwe uitdagingen!”

ondernemende
telers

kasia
assistent teamleider produtie

frank zeestraten
bedrijfsleider sweetPoint made

frank zeestraten

‘’Tijdens mijn stage ben ik al aan de slag gegaan bij SweetPoint. Daarna ben ik bij mijn ouders in het bedrijf gaan werken. Na twee jaar heb ik de keuze gemaakt, dat ik het bedrijf niet wilde overnemen en ben ik weer teruggegaan naar SweetPoint. Ik ben begonnen als meewerkend voorman en doorgegroeid naar de rol van bedrijfsleider op de teeltlocatie in Made. Ik moet ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt op de locatie: van administratie tot voorraadbeheer en klimaatregeling in de kas. Het is fantastisch om te zien hoe een klein plantje die je in november plaatst, uitgroeit naar een gezonde plant die gezonde voeding produceert. Elke dag ga je voor de beste kwaliteit voor jouw klanten!’’